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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Agrossilvipastoril. |
Data corrente: |
16/11/2012 |
Data da última atualização: |
16/11/2012 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
REZENDE, F. A. de; CARVALHO, G. J.; FERREIRA, E. B. |
Afiliação: |
FABIANA ABREU DE REZENDE, CPAMT. |
Título: |
Composting of coffee husk and cattle manure. |
Ano de publicação: |
2012 |
Fonte/Imprenta: |
Revista de Ciências Agro-Ambientais, Alta Floresta-MT, v.10, n.1, p.109 - 119, 2012. |
Volume: |
10 |
Páginas: |
109-119 |
ISSN: |
1677-6062 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The use of organic compost in agriculture is a practice that brings many advantages, avoiding environmental contamination and nutrients immobilization, besides being a source of
organic matter in soil. Thus, this study addresses the production of organic compost through the association of wastes in different intervals of tilling. These practices are undertaken to better understand the influence that these procedures, association of waste and different tilling intervals, have on the final product and its influence on the cultivation of sorghum (Sorghum bicolor). The experiments were conducted on the Universidade Federal de Lavras? campus, one in field and another in greenhouse. Two different mixtures of residues for compost were made, only coffee husk and coffee husk associated with cattle manure, wich suffered four different tillage intervals and after obtained the compost they were tested in agricultural crop. Larger tilling intervals reduce nitrogen loss and decrease the need of labor. Organic composts obtained with shorter tilling intervals present a lower electrolytic conductivity. The addition of manure to the coffee husk provides a decrease in the C / N ratio. Composts from the mix of coffee husk and manure provide better results for fresh and
dry biomass. |
Palavras-Chave: |
Confinement systems. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 01839naa a2200193 a 4500 001 1939797 005 2012-11-16 008 2012 bl uuuu u00u1 u #d 022 $a1677-6062 100 1 $aREZENDE, F. A. de 245 $aComposting of coffee husk and cattle manure.$h[electronic resource] 260 $c2012 300 $a109-119 10 490 $v10 520 $aThe use of organic compost in agriculture is a practice that brings many advantages, avoiding environmental contamination and nutrients immobilization, besides being a source of organic matter in soil. Thus, this study addresses the production of organic compost through the association of wastes in different intervals of tilling. These practices are undertaken to better understand the influence that these procedures, association of waste and different tilling intervals, have on the final product and its influence on the cultivation of sorghum (Sorghum bicolor). The experiments were conducted on the Universidade Federal de Lavras? campus, one in field and another in greenhouse. Two different mixtures of residues for compost were made, only coffee husk and coffee husk associated with cattle manure, wich suffered four different tillage intervals and after obtained the compost they were tested in agricultural crop. Larger tilling intervals reduce nitrogen loss and decrease the need of labor. Organic composts obtained with shorter tilling intervals present a lower electrolytic conductivity. The addition of manure to the coffee husk provides a decrease in the C / N ratio. Composts from the mix of coffee husk and manure provide better results for fresh and dry biomass. 653 $aConfinement systems 700 1 $aCARVALHO, G. J. 700 1 $aFERREIRA, E. B. 773 $tRevista de Ciências Agro-Ambientais, Alta Floresta-MT$gv.10, n.1, p.109 - 119, 2012.
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Registro original: |
Embrapa Agrossilvipastoril (CPAMT) |
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Biblioteca |
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Origem |
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Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Agricultura Digital; Embrapa Gado de Leite; Embrapa Rondônia. |
Data corrente: |
30/10/2020 |
Data da última atualização: |
10/12/2020 |
Tipo da produção científica: |
Capítulo em Livro Técnico-Científico |
Autoria: |
DIAS, J. A.; SOUZA, G. N. de; GREGO, C. R. |
Afiliação: |
JULIANA ALVES DIAS, CPAF-RO; GUILHERME NUNES DE SOUZA, CNPGL; CELIA REGINA GREGO, CNPTIA. |
Título: |
Qualidade do leite na Amazônia. |
Ano de publicação: |
2020 |
Fonte/Imprenta: |
In: SALMAN, A. K. D.; PFEIFER, L. F. M. (Ed.). Pecuária leiteira na Amazônia. Brasília, DF: Embrapa, 2020. |
Páginas: |
Cap. 5, p. 89-104. |
ISBN: |
978-65-86056-57-0 |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
Este capítulo objetiva apresentar as normativas vigentes, os principais avanços e desafios para melhoria da qualidade do leite e a situação epidemiológica dos indicadores higiênico-sanitários do leite da região, a fim de subsidiar a definição de estratégias para melhoria da qualidade e seguridade do leite produzido na Amazônia. |
Palavras-Chave: |
Qualidade do leite. |
Thesagro: |
Cadeia Produtiva; Controle de Qualidade; Legislação; Produção Leiteira. |
Thesaurus NAL: |
Amazonia; Food law; Milk production; Milk quality; Supply chain. |
Categoria do assunto: |
L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/217358/1/cpafro-18459.pdf
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Marc: |
LEADER 01168naa a2200289 a 4500 001 2126173 005 2020-12-10 008 2020 bl uuuu u00u1 u #d 020 $a978-65-86056-57-0 100 1 $aDIAS, J. A. 245 $aQualidade do leite na Amazônia.$h[electronic resource] 260 $c2020 300 $aCap. 5, p. 89-104. 520 $aEste capítulo objetiva apresentar as normativas vigentes, os principais avanços e desafios para melhoria da qualidade do leite e a situação epidemiológica dos indicadores higiênico-sanitários do leite da região, a fim de subsidiar a definição de estratégias para melhoria da qualidade e seguridade do leite produzido na Amazônia. 650 $aAmazonia 650 $aFood law 650 $aMilk production 650 $aMilk quality 650 $aSupply chain 650 $aCadeia Produtiva 650 $aControle de Qualidade 650 $aLegislação 650 $aProdução Leiteira 653 $aQualidade do leite 700 1 $aSOUZA, G. N. de 700 1 $aGREGO, C. R. 773 $tIn: SALMAN, A. K. D.; PFEIFER, L. F. M. (Ed.). Pecuária leiteira na Amazônia. Brasília, DF: Embrapa, 2020.
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Registro original: |
Embrapa Rondônia (CPAF-RO) |
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